Ajankohtaista Oppia ikä kaikki -verkostohankkeessa


Hankkeen päätösseminaari järjestetään 23.3.2017 klo 12.30-16 Tredun Sammonkadun toimipisteessä.

Mikäli ette pääse osallistumaan paikan päälle, olette tervetulleita seuraamaan tilaisuutta osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=9e5tbuAyUA4 Tilaisuutta ei tallenneta, seuraaminen on mahdollista vain livestreamin kautta.

Muutama osallistuja mahtuu vielä mukaan, ilmoittautumiset osoitteeseen:
https://www.webropolsurveys.com/S/7BE0E62ADB2ADC70.par

PedaBoss-aamupalat jatkuvat!!


15.3

Mentoroinnista kiinnostuneet henkilöt! Oppia ikä kaikki-hanke pilotoi ja rakentaa hankkeelle mentorointiohjelmaa! Otathan yhteyttä Jonnaan (jonna.tuovinen@sasky.fi) ilmaistaksesi kiinnostuksesi. Lisäksi kaipaillaan pedakahviloiden vetäjiä opetusmenetelmiin ja oppimisympäristöihin. .

15.3.
Oppia ikä kaikki-hanke järjestää verkostolleen koulutusta prossessien kuvaukseen. Koulutus käsittää kaksi iltapäivää kaikille mukana oleville oppilaitosmuodoille. Koulutus koostuu yhdestä kaikille yhteisestä alustuksesta sekä erikseen tarjotuista työpajapäivistä jokaista oppilaitosmuotoa kohti. Alustus on tarkoitettu oppilaitosten laatutyöstä vastaaville henkilöille, työpajapäiviin voi osallistua useampia laatutyön parissa työskenteleviä henkilöitä oppilaitoksista. Ilmoittautuminen sähköpostitse jonna.tuovinen@sasky.fi. Ilmoitathan kootusti sekä alustukseen että työpajapäiviin osallistujat. Ensimmäinen päivä on 23.4.2013 klo 13-16 UKK-Instituutissa.

3.1.2013
Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille! Viime vuoden lopussa toimitimme Länsi- ja Sisä-Suomen Aviin Osaavan määrälliset ja laadulliset arvioinnit määräaikaan mennessä. Uuteen hankehakemukseen on odotettavissa päätöstä helmi-maaliskuussa 2013. Ensi viikolla tapaamme asiantuntijaryhmien kanssa ja kehittämistyö jatkuu pitkien pyhien jälkeen :)
20.12.
Oppia ikä kaikki-hankehakemus lähti rahoittajalle maanantaina 17.12.2012. Laadullinen raportointi vuoden 2011 ja 2012 hankkeista toimitettiin torstaina 20.12. Määrällinen raportointi odottaa vielä paria lukua, mutta toimitetaan eteenpäin perjantaina 21.12.
Oikein tunnelmallista joulua kaikille ja kiitos yhteistyöstä vuonna 2012!

28.11.
Oppia ikä kaikki-hankkeelle on perustettu Facebook-sivu aktiivisen keskustelun tueksi. Käy tykkäämäässä osoitteessa:
https://www.facebook.com/OppiaIkaKaikkiHanke ja tuo vaikka terveisesi uuteen hankehakemukseen. Osaava-ohjelman hankehaku on 1.11.-19.12.2012

9.10.

"Työkaluja osaamisen johtamiseen" 22.11. klo 12-16
UKK-Instituutti

Ilmoittautuminen on avautunut osoitteessa:
http://www.webropolsurveys.com/S/DEE0D965CF490B60.par

Päivän tavoitteena on antaa konkreettisia työkaluja osaamisen johtamiseen ja kokonaisnäkemys osaamisen kehittämisestä kohti henkilökohtaisi kehittämissuunnitelmia. Päivä on tarkoitettu niille henkilöille joilla on vastuu henkilöstön kehittämisestä ja osaamisen johtamisesta omassa organisaatiossaan.


1.10.
Ammatillisen koulutuksen ajankohtaispäivä lähenee. Päivä järjestetään 29.10. klo 9-15, Valtatie 30 (Hatanpään valtatie 30, Tampere).

Ilmoittautumiset osoitteeseen:
https://www.webropolsurveys.com/S/80D3C6EF6306C420.par

Esite löytyy osoitteesta:
http://oppiaikakaikki.wikispaces.com/file/view/Ajankohtaisp%C3%A4iv%C3%A4t+291012.pdf

Osaavan uusi haku alkaa 1.11. Haun ympärillä varmasti järjestetään rahoittajan tiedotustilaisuuksia, niistä lisää niiden varmistuttua.

Osaava Forum Oulussa 13.-15.11. lisätietoja löytyy osoitteesta:
http://www.laaninhallitus.fi/lh/oulu/hankkeet/of2012/home.nsf

Asiantuntijaryhmätkin pyörivät pitkästä aikaa. Tällä viikolla tapaamme keskiviikkona Osaamisen johtamisen porukan kanssa suunnitellen 22.11. osaamisen johtamisen seminaaria sekä TVT-ryhmän kanssa tarkastellen olleita, meneillään olevia sekä tulevia toimenpiteitä. Keskustelun alla myös simulaatioesittelyjen toteutus.
13.8.2012 Kesälomat on ohi ja tervetuloa uuteen lukuvuoteen!
Syksy on toimintoja täynnä! Ilmoittautumisia otetaan vastaan


Perehdytyskoulutukseen työhyvinvointi-messujen yhteydessä 7.9.
http://oppiaikakaikki.wikispaces.com/file/view/Perehdytys.pdf

Tiiminvetäjien valmennukseen alkaen 27.9.2012
http://oppiaikakaikki.wikispaces.com/file/view/Tiiminvetajienvalmennus_Esite.pdf
RYHMÄ ON TÄYNNÄ! Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta, olethan yhteydessä jonna.tuovinen@sasky.fi uuden toteutuksen puitteissa.

Mentorointivalmennukseen alkaen 10.10.2012
http://oppiaikakaikki.wikispaces.com/file/view/ESITE_Mentorointi_Pirkanmaa.pdf

Olettehan nopeita ilmoittautumisessa, linkit ilmoittautumiseen löytyy esitteistä.

30.5.2012
Ensi syksyn koulutuskalenteri on julkaista. Muutokset ja lisäykset kalenteriin ovat mahdollisia. Ilmoittautumiset koulutuksiin ovat suurimmaksi osaksi avautuneet, loputkin avautuvat kesän aikana. Kalenterin löydätte täältä
Kiitos kaikille kuluneesta lukuvuodesta ja oikein ihanaa, lämmintä ja aurinkoista kesää!
Jonna
10.5.2012

Tämän kevään viimeinen ohjausryhmä on takana ja mukana olivat myös rahoittajan edustajat sekä Avista että ELY-Keskuksesta. Hyvällä mallilla ovat hankkeen toiminnot ja paljon toimintaa tulossa ensi syksylle! Niistä mainintana "Perehdytys osana työhyvinvointia"-koulutus, mikä järjestetään Työhyvinvointi-messujen yhteydessä Tampereen messukeskuksessa perjantaina 7.9. klo 12-16. Bonuksena pääsee tutustumaan messujen tarjontaan ja järjestettyihin tietoiskuihin. Tänä vuonna "Turvallisuuden"-suurtapahtumassa 5.-7.9. nostetaan esille oppilaitosten turvallisuus.

Lisäksi varjostuksiin ja valmennuksiin on mahdollista hakea ilman erillistä hakuaikaa. Käyttäkää tilaisuus hyväksenne.

Uudet asiantuntijaryhmät täyttyvät kovaa vauhtia, olethan varmistanut paikkasi "Oppia ikä kaikki"-verkoston kehittäjänä!

16.4.2012
Perehdytys osana työhyvinvointia-koulutus on siirretty syksyyn vähäisen osallistujamäärän takia. Uudesta päivästä informoidaan sen varmistuttua.
29.3.2012
Uudet asiantuntijaryhmät! Uusiin asiantuntijaryhmiin otetaan ilmoittautumisia. Uuden kauden teemat ovat: laadunhallinta ja arviointi muutoksessa, työyhteisöt muutoksessa ja oppimisympäristöt muutoksessa. Ilmoittautumiset Jonnalle jonna.tuovinen@sasky.fi

20.3.2012
Avoin haku koulutustoteutuksiin! Koulutustoteutuksien tulee olla kohdistettu useammille tahoille verkostossa ja niiden tulee kehittää täydennyskoulutusta. Toimittakaa avoin hakemus 8.5. mennessä osoitteeseen jonna.tuovinen@sasky.fi. Hakemuksesta tulee käydä ilmi kohderyhmä, aikataulutus, kustannukset, kilpailutustapa ja perustelut valinnalle.

12.3.2012

Oppia ikä kaikki-verkostolle on myönnetty 140 000 euroa valtion avustusta vuoden 2013 loppuun. Hanketyöskentely jatkuu siis vuoden eteenpäin taas. Oikein paljon tervetuloa uudet toimijat Ahlmanin ammattiopisto, Tampereen Palvelualan ammattiopisto ja Kihniön kunta!


14.2.2012
Toiminnallisten opetusmenetelmien-koulutus 27.3. on täynnä!

7.2.2012

Ensimmäinen hankekausi on saatu pakettiin ja loppuraportointi 2010 saadusta valtionavustuksesta ja sen käytöstä on toimitettu rahoittajalle.

Samaan aikaan vuonna 2011 alkanut hanke on täydessä tohinassa tämän vuoden teemojen kanssa. Luvassa on hienoja koulutustoteutuksia tämän kevään ja syksyn osalta.

Helmikuussa 2012 saamme myös päätökset joulukuussa jättämäämme hankehakemukseen ja toivotaan että Oppia ikä kaikki saa jatkoa myös kolmannelle vuodelle.

10.1.2012

Hyvää alkanutta vuotta Oppia ikä kaikki-verkostolle!
Loppuvuosi meni vauhdikkaasti Avin raportointien ja uuden hakemuksen kanssa. Lisäksi suunnittelemme uutta yleistä ilmettä verkostollemme.

Uudet asiantuntijaryhmätkin ovat aloittaneet vauhdikkaasti. Vuoden vaihteen ympärillä tavattiin Työhyvinvointi-, Osaamisen johtamisen- ja työssä oppimisen asiantuntijaryhmien kanssa. Paljon mielenkiintoisia suunnitelmia tälle vuodelle.

Connect koulutuksiin sekä kokouskäyttöön että opetuskäyttöön on jatkuva haku. Ryhmät käynnistyvät kun ryhmässä on tarpeeksi osallistujia. Ilmoittauduthan osoitteissa:

Kokouskäyttöön (yht. 3h koulutus
ilmoittautuminen

Opetuskäyttöön (yht. 6h koulutus)
ilmoittautuminen


11.12.2011

Joulukuu on pitänyt kiirettä Osaavan puitteissa. Olemme saaneet uutta hankehakemusta tehtyä verkostossamme ja palautuspäivä tälle hakemukselle on 21.12.2011.

Ohjausryhmä tapasi viimeisen kerran tämän vuoden aikana 30.11.2011.

Kehityskeskustelukoulutuksien jatkototeutus järjestettiin Edenissä 1.12.2011. Ohjelma oli erittäin mielenkiintoinen!

Viime viikolla vietiin Osaamiskartoitus koulutus päätökseen kun tapasimme ryhmän kanssa kahdesti sekä torstaina 8.12. ja perjantaina 9.12. Koulutus saanee jatkoa jossain muodossa.

Ensi viikolla tapaamme Aviaattori kokoonpanolla maanantaina 12.12. Tampereella.

Keskiviikkona 14.12. järjestetään Toiminnallisten opetusmenetelmien koulutus Ideparkissa klo 9-15. Ilmoittautuneita on maksimimäärä eli 30.

23.11.2011
Maanantaina tavattiin ensimmäisen kerran työssä oppimisen kehittämisryhmän kanssa. Tämä olikin viimeinen ryhmä, joten nyt kaikki ryhmät pyörivät.

Tänään 23.11. suuntaamme Orivedelle kuulemaan Osaavan uudesta hausta. Hakemusta onkin jo suunniteltu ja ensi vuoden teemat alkavat selkiytyä.

Torstaina 24.11. järjestetään Petäjävedellä meidän Avin alueellinen Osaava-foorumi. Suurena teemana on tällä kertaa arviointi.

Perjantaina 25.11. suunnittelemme Oppia ikä kaikki-hankkeelle uutta yleistä ilmettä.

16.11.2011
Maanantaina 14.11. järjestettiin toinen toteutus Ajankohtaisuuksista ammatillisella puolella. Päivään osallistui peräti 88 verkoston oppilaitosten edustajaa.

Tiistaina 15.11. tavattiin pitkästä aikaa Osaamiskartoitusasiantuntijaryhmän kanssa keskustelemaan koulutuksen etenemisestä ja osaamiskartoitusten hyödyntämisestä verkostossamme.

Keskiviikkona 16.11. tapasimme ensimäisen kerran Työhyvinvoinnin parissa kun asiantuntijaryhmä aloitti toimintansa. Mielenkiintoisia toteutuksia luvassa ensi vuoden alusta!

Perjantaina 18.11.istumme alas Kehityskeskusteluasiantuntijaryhmän kanssa. Ryhmällä on vielä paljon mielenkiintoisia toimintoja loppuvuodelle mm. Nokian Edenissä järjestettävät Kehityskeskustelutreffit 1.12.2011 klo 14-17.

9.11.2011
Terveisiä Osaava forumista! Päivän ohjelmaa voi seurata osoitteesta
https://otavanopisto.adobeconnect.com/_a780408090/osaava-forum/

2.11.2011
Mennään jo marraskuussa ja ensimmäinen hankekausi lähenee loppuaan. Vielä kuitenkin paljon mielenkiintoista edessä.

Tällä viikolla olemme jo

maanantaina 31.10. kuulleet ajankohtaisuuksista ammatillisella puolella OPH:n johdolla. Toinen toteutus päivästä 14.11. joten mukaan vaan mikäli ette edellisellä kerralla päässeet!

Tiistaina lähti markkinointiin kehityskeskustelukoulutuksen jatko Nokian Edenissä 1.12. niille jotka osallistuivat jo elo- tai lokakuussa Tiina Kaupin kehityskeskustelukoulutukseen.

Huomenna torstaina 3.11. tapaa Osaamisen johtamisen asiantuntijaryhmä ensimmäisen kerran.

Perjantaina 4.11. tapaamme Täkkyrä-verkoston kanssa ja tutkailemme uuden haun painopisteitä ja kuinka niihin vastataan Pirkanmaalla. Lisäksi työn alla portaali.

24.10..

Koulutus- ja kehittämisasiantuntijaryhmä
Ryhmä tapasi tänään 24.10. ja teki suunnitelmia loppuvuoden osaksi. Loppuvuonna tulossa Tulevaisuuden opettaja-koulutusta ja koulutus toiminnallisista opetusmenetelmistä. Näistä lisää pikimmiten!

Loppuviikolla tulossa:

TVT-asiantuntijaryhmän ensimäinen tapaaminen keskiviikkona 26.10.2011 klo 10 Hämeenkyrössä LPKKY:n Iisakissa.

Alueellisen Osaava-foorumin suunnittelupalaveri Jyväskylässä torstaina 27.10.2011

Osaamiskartoitus 3. worshop / Ideapark, Peippo perjantaina 28.10. klo 12-16.

14.10.2011

Ammatillisen koulutuksen ja aikuiskoulutuksen Ajankohtaispäivä 31.10.2011 klo 9.30-14.30 PIRKO (Koivistontie 31, Tre) ja 14.11.2011 klo 9.30-14.30 TAKK (Tampereen valtatie 15, Tampere).

10.10.2011

Kehityskeskustelukoulutus 25.10. klo 8.30-12 Ikaalisten kylpylässä. Kouluttajana henkilöstövalmentaja Tiina Kauppi.

7.10.2011

Osaamiskartoitus 2. workshop / Ideapark, Peippo 13.10.2011 klo 12-16
Yksilötason osaamisen kehittämisen elementit
Tietojärjestelmätarpeiden huomioiminen

1.9.2011

VARJOSTUS
Nyt sinulla on mahdollisuus ottaa osaa Oppia ikä kaikki-hankkeen Varjostuspilottiin. Varjostuspilotti starttaa hankeorganisatioille heti syksyllä, joten olethan nopea. Paikkoja on rajoitetusti syksylle 2011.VALMENNUS
Oppia ikä kaikki tarjoaa mahdollisuuden saada valmennusta verkosto-organisaatioidensa tiimeille, yksiköille ja työpareille. Valmennukset alkavat heti syksyllä, joten olethan nopea! Ota yhteyttä projektipäällikköön ja ilmaise valmennustarpeesi.